om tidens trend og min Tornerosevinter

Som barn fandt jeg min fars eksemplar af Rich’s samlealbum med Disney’s Tornerose. Jeg slugte historien om prinsessen, som dansede med en ugle i skoven og havde farverige femødre.

Der var vist nok også en prins, men jeg er ikke sikker, fordi der manglede nogle af billederne. Vi ved også alle sammen, at hun var et vakkert barn, der sov i 100 år efter at have stukket sig i fingeren på en tén på sin 18 års fødselsdag.

Jeg har aldrig tænkt videre over det, men det er netop disse 2 ting, som fortæller hvad der i virkeligheden skete: Tornerose  faldt ikke på magisk vis i søvn – hun havde mononukleose eller kyssesyge, som denne teenagesygdom også kaldes, for at sove i et halvt år føles mindst som hundrede! Og hvor ved jeg så det fra? Jo, som titlen antyder så var jeg så uheldig at samle en omgang kyssesyge op, hvilket betyder, at når jeg ikke arbejder eller spise, så sover jeg, hvilket bloggen har lidt lidt under det sidste stykke tid. Kedeligt er det også. Alle mine projekter har været gået helt i stå, som følge af den manglende energi. Der er gået et par måneder og stille og roligt begynder de at røre på sig, men mere om dem i andre indlæg.

Nu skal det handle om trend, for i kølvandet på finanskrisen er det blevet trendy at bo småt, så trendy at rige mennesker forkaster loftlejligheder, ombyggede lader og andre kæmpe, åbne beboelseskonstellationer for at bo småt i følge den hollandske trendforsker Li Edelkoort.

En tendens, som bla. udspringer af storbyernes stigende kvadratmeterpriser og samfundets trang til at samle sig og dyrke samværet efter en periode med flash, store biler og individet i centrum. Tendensen kommer til udtryk i øget tilstrømning til de frivillige organisationer, men også i møblerne. Sidste år genopfandtes “samtalesofaen,” der betød exit til de store flydere som 1. valg og ind med 2 personerssofaen, som vi kender så godt fra 50’erne.

Jeg er helt med på det at bo småt og at det også kræver mindre møbler, for at få plads til det hele, så længe man ikke går på kompromis med funktionaliteten. Jeg er personligt ikke specielt glad for at sidde i gulvhøjde og lave ryglæn, som de ældre design har. Heldigvis har Bolia løst nogle af problemerne med deres “Liva” sofa, så det ligner at være en vej frem, selvom jeg nu stadig er mest til at kunne dingle med benene.

, , , , ,

  1. #1 by Line on 11/02/2012 - 20:09

    Godt at “høre” fra dig igen!

  2. #2 by ploefff on 13/02/2012 - 13:23

    Tak, det er også rart at være tilbage

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s