11. december laver vi en computerpude

Tilsyneladende er der opstået en ny computersygdom – eksem på lårene, som følge af den varme, en bærbar computer afgiver, så en computerpude må der til.

Jeg målte min computer op. Den er relativt stor for sådan en bærbar fætter, så jeg tror at målene er rimeligt unversielle.

Når man køber stof er det som regel 140 cm i bredden, så til dette projekt skal du bruge 60 cm i længden. Klip 3 stykker af 32×42, 2 stykker af 10×32 og 2 stykker af 10×42 cm eller 2 top, 1 bund og 4 sider. De sære mål er fordi du klipper sømrum. Det er slet ikke så indviklet, hvis du har syet en pude før, så er dette bare en udvidet version, en pimpet pude så at sige.

Når du har klippet stykkerne ud, folder du enden rundt 2 gange, som vist og syr kanten til. Det er nemmeste at presse folden med et strygejern, så holder det bedre når du skal til og sy. Og så kommer det kedelige – zigzag alle kanter, så dit stof ikke løber eller har vildfarne tråde. Så skal du sy kanterne sammen skiftevis med kort og lang, så du får én lang bane.

Læg toppene sammen. Den ene er kortere end den anden, fordi du har syet kant, men det er de zigzaggede kanter, som skal flugte. Så lægger du kanten på, sætter nåle i og sy – HUSK delene skal ligge ret mod ret eller yderside mod yderside. På den måde bliver de grimme kanter gemt inden i puden. Når du har syet den første side på, drejer du kanten rundt og forsætter med at sy.

Når du har syet kanten på hele vejen rundt, sys bunden på, på samme måde. Nu skulle din pude gerne se ud som billedet i øverste venstre hjørne ovenfor. Kanten er ét lang stykke og derfor er der nu et hul i hjørnet af din pude. Den skal du bruge til at vende puden igennem. Træk puden igennem sit hul, så siden med syningerne forsvinder ind i puden. Nu skulle din pude gerne ligne den i øverste højre hjørne med slatne kanter. Jeg gider ikke stå og bikse for meget med strygejern, så jeg bruger bare fingrene til at klemme kanten skarp, så puden får lidt facon.

Nu skal vi desværre til det: Krøyerkugler….de er helvede at arbejde med, fordi de klistre til alt og ender alle vejne på grund af statisk elektricitet. Du kan se hvordan kuglerne “svæver” inden i posen. Det er den statiske elektricitet, som for dem til det.

Den nemmeste måde at fylde din pude på er at lave en tragt af en ½ liters flaske ved at skære bunden af. Kom den tynde ende i puden og scoop en tragtfuld kugler op. Så holder du håndfladen henover og ryster kuglerne ned i pudevåret. Gentag indtil puden er næsten fuld. Den skal gerne være lidt slatten, for kuglerne skal have plads til at fordele sig henover lårene, når man sidder med puden.

Så syer du hullet med en nål og du er færdig med at sy. Mål lommen – med de måle jeg brugte blev den 30×40 cm.

Skær et stykke plade ud og kom det ind i lommen. Jeg bruger masonitplade af samme slags, man kan male malerier på eller bruge til tegnebræt. De er glatte på den ene side og ru på den anden og i byggemarkedet kan de købes i 60×120 cm plader. Mal den i den farve som passer til dit stof. Jeg har også tænkt at lave mig selv en i rød og hvid ternet picnicdug – det kommer til at se så fint ud til min græssofa.

, , ,

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s