8. december laver vi en halskæde

“Franke, du skylder pakkekalender!”

Ja, det gør jeg, så vi må hellere komme i gang med projektet, som i dag er en halskæde, lavet af en gammel t-shirt. Jeg foretrækker til hver en tid at have tøj på lavet af jersey, fordi det er bare mere behageligt og strammer ikke, men derfor behøver man jo ikke køre campinghabitstilen. Måske kender du en som mig, der ville sætte pris på sådan en stilfuld og blød pakke.

Du skal bruge en t-shirt og en saks og det er det! Læg t-shirten glat på et bord og klip kanten af – den skal du ikke bruge.

Så forsætter du med at klippe ringe i 1½ cm tykkelse af, indtil du når op til ærmerne.

Stræk ringene, så de ruller sammen og læg den dobbelt, så t-shirtens sømme kommer til at sidde samme sted på ringen.

Hvis en ring knækker, mens du strækker dem, binder du dem bare sammen igen og klipper enderne af ned til knuden.

Ringene her har forskellig størrelse, fordi de er klippet af en figursyet bluse, hvis du vælger at bruge en herret-shirt, kan du trimme ringene, som på billedet ovenfor, så de får forskellige længde. Ved at have ringe i forskellig længde, får du effekten af, at halskæden er tykkere i bunden end i siderne, hvilket får den til at se “dyrere” og mindre slasket ud. Sortér og saml ringene i ringe efter størrelse og derefter til en ring, men gem 1 ring til næste skridt.

Bind ringen du gemte fast og sno den om ringene. Fæstn den ved at binde en knude – du kan bruge en af ringene fra halskæden som anden halvdel af knuden.

Mere kræver det ikke! Hvis du har lyst til at eksperimentere med designet, kan du lave ringe af 2 t-shirts i forskellige farver – enten i forskellige toner af samme farve eller 2 vidt forskellig. Du kan også klippe ringene over og binde knuder på snoren med mellemrum eller trække perler på nogle af dem.

, , , ,

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s