så var den her lige pludselig igen: Julen

Det er ligesom at jo ældre jeg bliver, des mere kommer julen bag på mig. Og det er ikke fordi jeg er Nåsår eller Grinch. Tværtimod skal du lede længe efter gladere julegris end mig og som alle andre bloggere med respekt for sig selv (*host og børste skuldren, mens monoklen rettes*) har jeg selvfølgelig også lavet en pakkekalender til dig. Du kan ikke vinde smarte og dyre gaver, men til gengæld er der gaver til alle! Jeg har besluttet at holde hjemmelavet jul i år, også når det gælder julegaverne. Hver dag kan du kigge med og se, hvordan du selv kan lave dagens gave. Som altid her på bloggen skal det være relativt nemt og ikke alt for dyrt, så følg med fra 1. december.

For at kunne holde styr på alle de gaver du skal lave, tyvstarter vi i dag med at lave gavemærker.

Faktisk er det lidt snyd for det er ikke i dag, at du lave mærkerne, men begynde at samle materialer til dem. Jeg har de sidste par uger gemt pap fra forskellige emballager.

Her er det en æske med orange grene og en æske poseris. Fælles for dem er at de har et stykke “rent” pap uden tekst, som er stort nok til at lave et gavemærke af. Fra chokoladen er det den hvide bakke, som jeg skal bruge og risæsken har både fine sider og front. Det eneste krav du skal stille til det pap du vælger, er at bagsiden er blank, så du ikke skal til at lime papir over tekst, for at have et sted at skrive hvem gaven er til – det gider vi ikke rode med. Pap med madrester på duer heller ikke, men lidt chokoladekrymler som her, kan fint fjernes med en hårdt opvredet karklud.

Her kan du se forsiden af æskerne: der er for meget krimskrams på chokoladepappet, så det duer ikke.

Og her er den anden siden. De røde stykker var flotte, men bagsiden viser dobbeltpap, hvor æsken er samlet og et stykke med en stor limklat, så det er kun det ene af de 3 som kan bruges.

Jeg har købt mig en skæremaskine, så den har jeg leget med, men en saks gør arbejdet lige så fint. Så er det bare at klippe stykkerne ud. Jeg forsøgte mig med et manillamærke og så er det ellers bare at lege med pynten.

Jeg hapsede forskellige farver ud af et stykke gavepapir med en helt almindelig hulmaskine, som jeg legede lidt med. Jeg har sådan nogle fancy hulmaskiner der kan lave store huller og runde hjørner. Man kan få mange flere varianter, jeg har endda set en, som stempler gavemærkefacon ud og så bliver det jo virkelig nemt! Selvfølgelig er de ikke helt billige, hvilket jo lidt strider mod idéen her, så først nogle fine mærker lavet med den almindelige hulmaskine:

Når nu du har prikker, så kan du også forsøge dig med blindeskrift (braille.) Klip huller i pappet, så prikkerne kommer til at stå op fra papiret.

Hvert bogstav er bygget op af seks prikker i 2 rækker. Jeg synes det er nemmest at bruge hjælpeprikker (de hvide) til at få det lagt lige op, inden de limes fast. Her er et link til den hjemmeside med forklaring og diagram jeg brugte.

Jeg kiggede også i rodekassen om der var noget, som kunne bruges og fandt 2 nøglehuller jeg engang har fundet på jorden.

1, 2, 3 og det blev til en lille mand.

Jeg har også været en tur på nettet og se hvad jeg kunne finde, når det kommer til gavemærker og manillamærker med overdimensioneret kalligrafi er ret sejt. Hvis du ikke lige ligger inde med en kalligrafitusch, så kan man altså nemt tegne det med en almindelig tynd pen ved først at skrive teksten og så bagefter tegne de lodrette streger tykkere.

Jeg synes de her var lidt sjove og så er der endelig noget at bruge det der kortspil, som mangler 2 kort til.

Endelig en idé til juleaften, når der er 1 time til gæsterne kommer og du mangler det sidste gavemærke. Ensfarvet papir og tegn navnet – så bliver det ikke nemmere.

,

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s