sommerlæsning med lukkede øjne

Det sker for mig hvert år: jeg har planer om alverdens projekter og idéer, men dagene går bare ligesom ubemærket hen og pludselig er det august og jeg har ikke fået malet alt det som skulle males eller hamret alt det som skulle hamres eller læst alle de bøger som skulle læses, for jeg vil hellere sidde og nyde solen med lukkede øjne. Maling og hamring må jeg lade stå til, men bøgerne – dem kan jeg få sneget ind alligevel!

Svaret er lydbøger! så kan jeg sidde og nyde sol ad libitum og samtidig få stillet min læselyst. Problemet er bare at lydbøger fås ikke i billig paperback, hvilket er den form, min normale sommerlæsning kommer i. Så er det jo godt at der findes gratis muligheder. Du kan selvfølgelig sjoske ned på biblioteket og bladre de uendelige stakke af lyddvd’er igennem eller du kan sidde hjemme med benene oppe og lade computeren søge for dig.

1. mulighed er at låne en lydbog på bibliotekets hjemmeside. Efter en forsøgsperiode har bibliotekerne gjort det muligt at hente en lydbog ned på din egen computer. Lydbogen kan du efterfølgende overføre til din mp3-afspiller eller telefon, hvis den kan afspille lyd. Når du skal have fat i en lydbog fra biblioteket, skal du besøge www.netlydbog.dk, som er en fælles indgang til bibliotekernes lydbøger uanset, som du normalt går på biblioteket i Lemvig eller i Maribo.

Lydbøgerne er samlet i forskellige kategorier, så du nemt kan finde en svensk krimi eller en dansk slægtsroman. Når du har fundet din lydbog, kan du downloade den til computeren. Lydbøgerne er beskyttet af en digital funktion, som sikre, at du ikke kan videredistribuere lydbogen til andre. Samtidig betyder sikringen, at din lydbog bliver inaktiv efter en måned. Så er din låneperiode udløbet, og du må genlåne bogen, hvis du ikke er færdig med lytningen ganske som en fysisk bog.

Når du har fået lydbogsfilen ned på din computer, skal du åbne lydbogen med Windows Media Player. Første gang du åbner filen, skal du logge ind med dit lånernummer og din pinkode til det lokale bibliotek. Du skal altså bruge samme kode, som når du låner bøger på biblioteket. Når du har åbnet lydbogen første gang, kan du overføre bogen til din telefon eller din mp3-afspiller.

OBS!!! Indtil videre er det ikke muligt at benytte bibliotekernes lydbøger, hvis man har en iPhone eller en iPod fra Apple. Grunden er, at iPhone og iPod bruger en anden kopibeskyttelse af lydfiler.

2. mulighed er gode gamle DR og her er plads til alle. DR’s lydbøger virker på alle typer afspillere – både når du bruger mp3-afspillere, computeren eller telefoner med android-styresystemet eller iPhones. DR Kultur tilbyder hver måned, at danskerne kan downloade en ny lydbog på nettet. Lydbogens genre skifter måned for måned. Du kan selv downloade bogen, men du kan også hente den som podcast. På den måde er du sikker på altid at få den nyeste lydbog. Her er et link til denne måneds lydbog: http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/Laeseklubber/Lydbog/


Og så er det ellers ud og nyde det gode vejr og husk nu solcreme!!

, ,

  1. #1 by creative agency on 15/12/2017 - 07:53

    My family every time say that I am wasting my time
    here at web, except I know I am getting familiarity all the time by reading thes nice articles or reviews.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s