soveværelse/kontor er yt, entré/kontor er in

Sikke et statement at åbne med, men hvorfor ikke. Vi ved det jo godt – at det er skidt at have kontor i soveværelset, fordi man sover dårligere, når dagens ufærdige arbejde stirrer på en, men hvor skal det ellers være?

Stuen er allerede godt fyldt, når det kommer til funktioner: spisestue, medierum, bibliotek og måske legeværelse.

Jeg har kombineret mit køkken med kontor, men gangen er faktisk ikke så dårlig en idé. Når dørene er lukket er det rum i sit lille selv med sine 1×2 m og jeg har vægplads nok til et bord. Det stiller selvfølgelig krav til møblerne, fordi du skal jo også kunne komme uforhindret gennem gangen, hvor det at skulle kante sig rundt vil være et absolut no-go. Gangen er forbindelsen mellem lejlighedens rum og forhindringer vil give en konstant irritation.

I “mere Selby” så du, hvordan parret havde brugt en mellemgang til at indrette kontorpladser, men mindre kan også gøre det. Hjemmekontoret er efterhånden skrumpet godt ind med bærbare pc’er, all-in-one printere og elektronisk post fra det offentlige, hvilket baner vej for mindre skriveborde.

Dette er The Pivot Desk som jeg er helt skudt i. Lige lille nok at sidde ved, men smart, smukt og et suk værdigt.

En løsning som kan fungere i en gang er en bordplade, der kan klappes op. Det giver plads til knæene og kan pakkes væk, når du er færdig.
Den fineste løsning jeg har fundet til en aflang gang, er dog dette væghængte bord med sammenklappelig bordplade. Det virker let og luftigt, fordi det ikke har nogen ben og det som gør det ekstra smart er, at når det er klappet sammen, kan det bruges til nøgler og afsætningsplads til det man skal huske på vej ud eller hvad man har i hænderne på vej ind. Hvis man bygger selv, kan man lave et skab i den ene side, hvor printeren kan stå.

Har man en kvadratisk entré og mere plads, kan et lille skrivebord godt gøre det, som vist på billedet:

Eller måske en telefonbænk, som denne, kan få en revival:

Så har du også et sted at sidde, mens du tager sko på. Stolen vil være den største forhindring i gangen, men med en klapstol er det problem løst, når den hænges op på væggen på et par beslag.

, , , ,

 1. #1 by annika on 18/09/2011 - 22:09

  det brune/sorte væghængte klapskrivebord, hvor kan man købe det henne? 🙂 Det er lige sådan et jeg står og mangler!

  • #2 by ploefff on 21/09/2011 - 09:38

   Jeg er ked af at måtte skuffe dig, men jeg ved ikke hvor man kan købe sådan et. Jeg går ud fra, at det du er faldet for er at bordet er så smalt og dermed ikke optager så meget plads ud i rummet, hvilket jo også er det som gør det ideelt til en gang.
   Væghængte skriveborde er ikke så svære at finde, der er f.eks. dette fra MASH Studios: http://www.2modern.com/modern-furniture/Desks/MASH-Wall-Mounted-Desk, men jeg ville nok prøve at holde øje med Lauritz.com og lignende fordi det ser ud til at være i 50’er teak.

 2. #3 by Mariette on 26/01/2013 - 14:20

  Det er nogle ret geniale, flotte og brugbare ideer du har fundet til kontor/entre-indretning. Jeg mangler dog lidt inspiration til indretning af vores nedlagte entre/vindfang i et hus fra 1970’erne. Den tidligere ejer havde indrettet det det til kontor, hvilket vi også har…. Men vi bruger det stort set ikke fordi det nærmere er blevet et opmagasineringsrum, der til tider roder meget. Har du nogle ideer? Hilsen den ide-forladte

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s