guidelines for udsalg

Udsalget er så småt startet og det gipper i en for at komme ud og gøre et kup. Inden du kaster dig ud i den vilde tilbudsjagt og ender med alt for mange af de forkerte poser, er der et par ting du bør overveje for at gøre de virkelige kup. Jeg har derfor lavet en lille guide til udsalg:

Før udsalget

Tænk tilbage på de varer, som du har gået og haft et godt øje til og overvej, hvilke ting du virkelig har brug for og vil blive glad for. Så kan du spare tid og træffe bedre beslutninger, når udsalget begynder.

Det skal du gå efter

Gå en tur i dit hjem og se hvad, der trænger til at blive udskiftet og hvad som mangler. Måske er du træt af din føntørrer fra 80’erne, dine håndklæder har en mærkelig farve efter en mislykket kogevask med en rød sok – og mangler der egentlig ikke en ordentlig suppegryde i køkkenskabet?


Tag en dyb indånding og giv dig i kast med et grundigt hustjek. Smid slidte ting, som ikke kan reddes ud. De gode ting, som du bare aldrig får brugt, kan du donere til din lokale genbrugsforretning.

Skriv en ønskeliste med hvad du allerhelst vil finde på udsalget. Her kan du både skrive de fornuftige ønsker – men også hvad du går og drømmer om til hjemmet.

Under jagten
Du skal både gå ude i kulden og snuse rundt i varme butikker, så tag behageligt tøj på, der ikke er for stort, så du tager det af når du kommer ind i butikken. Du skal jo have hænderne fri for at kunne kigge med hænderne. Hav en rygsæk eller skuldertaske med til de mindre køb og drop de høje støvler og sko for du skal slæbe og trave.

Jeg skulle jo bare ud efter mælk!

Udsalg er til for at butikkerne kan slippe af med de overskydende varer fra lageret, men det betyder også at der kan være nogle gode ting imellem, så glem modefarverne og jagt klassikere i lækre materialer. Det er alt sammen ting, som er et guldfund under udsalget, hvor du pludselig kan score lækker kvalitet for Ikeapenge.

Hold hovedet koldt og lad være med at blive forblændet af alt, der er på udsalg. Tjek hvor mange procent du reelt sparer. En besparelse på 20 procent er ikke nok, når du er på udsalg. Når du finder en god ting, som er sat ned med mindst 40 procent, vil du ikke være i tvivl om, at du er i gang med at gøre et godt udsalgskup.

Når du har fundet guldet og skal betale ved kassen, så husk at spørge, om du har bytte- eller returret.

Spørg hvor mange dage, du har. Hvis det ikke fremgår af din kvittering, kan du bede ekspedienten om at skrive det på din bon og eventuelt sætte butikkens stempel eller en underskrift på.

, ,

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s