i islygtens skær

Mens sneen daler udenfor vinduet hygger vi med at pynte op til jul i de små hjem, men hvad med altanen? Hvorfor ikke lade frosten give en hjælpende hånd med udsmykningen og lave smukke islygter som kan pynte i mørket.

Det er så nemt, at man fristes til at sætte en storproduktion i gang. Hvis man får lavet (for) mange, vil naboerne med garanti blive glade for et par stykker! Der er mange indviklede opskrifter på hvordan man laver en islygte, men her er en let og overskuelig opskrift til at lave dine egne islygter.

Sådan gør du:

Fyld forskellige bøtter og spande med vand.

Stil beholderne ud i frostvejr og lad dem stå et halvt til et helt døgn, afhængigt af hvor meget det fryser. Ved -7 grader er det tilstrækkeligt med et ophold i kulden natten over.

Tag beholderne ind og tø dem op ved stuetemperatur et par minutter, så kan isen tages ud. Isblokkene er ikke gennemfrosne, kun yderkanterne er blevet til is, mens der stadigvæk er vand indeni. Hæld vandet fra eller over i en anden spand – og én, to, tre er lygterne klar til at blive stillet udenfor.

Sæt et eller flere fyrfadslys i lygterne afhængigt af størrelsen. Stil gerne lysene oven på en lille træklods, for ellers vil de kun brænde halvvejs ned på grund af de kolde omgivelser.

Ønsker man farvede lygter, kan man hælde for eksempel lidt rødbedesaft i vandet, eller man kan bruge specielle vandfarver, som kan købes i velassorterede hobbyforretninger og plantecentre.

Man kan også lave runde lygter ved at bruge balloner som beholder istedet for plasticspande med dette resultat:

For de utålmodige kan man bygge en instant lygte af snebolde:

Reklamer

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s